Kezdeményezések
Szavazatok száma
130
Fit MoMMy
Egészségesen az élet kapujában
Kezdeményezés helyszíne
Sepsiszentgyörgy
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Várandósság alatt gyakran szembesülünk azzal, hogy folyamatosan figyelni kell magunkra. Kezdeményezésünkel két sikon is szeretnénk, ha a kismamák időt szánnának magukra és a kisbabájukra, tudatosan készülnének a gyermekük érkezésére. Első sorban a terhestorna/ szülés utáni torna fontosságát szeretnénk tudatositani, viszont nem szoritani háttérbe az elméleti felkészülést a szülés természetes folyamatára, illetve a gyermekágyas időszak nehézségeire is. Azon kismamák akik tornásznak, figyelnek a testükre és annak reakcióira, így sokkal örömtelibb a várakozás. A várandós tornákon arra fektetjük a hangsúlyt, hogy a kismamák fittek maradjanak, energiával, életerővel töltődjenek fel. Mindezek mellett a testmozgás javít a testtartáson, megszünteti a fájdalmakat, erősíti az izmokat, kordában tartja a testsúlynövekedést, javítja a keringést és az alvást, nem utolsó sorban megkönnyíti a vajúdást és a szülés utáni regenerálódás folyamatát. Szülésre készülve a kismamákba rengeteg kérdés merül fel viszont sokszor azt tapasztalhatják, hogy nincs akitől hiteles információhoz jussanak. Programunkon szeretnénk ha a kismamák betekintést nyerhetnének a természetes szülés folyamatára, a vajúdás szakaszaira, választ kapnának kérdéseikre, felkészülünének a gyermekágyas időszak nehézségeire és ami a legfontosabb a kisbaba anyatejes táplálására.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A projektünket 2 naposra tervezzük, azaz okt 26 és 27 Első napra, szombatra a fő tematikáink közt szerepel az: " Egészséges várrandóság''- azaz az egészséges táplálkozás és a fizikai aktivitás fontossága, bemelegítő, átmozgató torna Tompa Szendével balneokinetofizio terapeuta, kismama torna oktató, pilates oktató Ezt követi a Szülésfelkészítő, interaktív beszélgetés egy szép szülésélmény eléréséhez, Biro Eszter bábaasszony, dúla, szoptatás segítő önkéntes. Zárásként pedig egy relaxációs, levezető tornára várunk minden résztvevőt Szende vezetésével Második nap, vasárnap, a szülés utáni időszak lesz a főszerepben. Azaz: "Reggeli baba-mama torna" hogy mindenkinek jól induljon a napja Tamás Mónika gyógytornász, kismama torna oktató, baba-mama torna oktató Az átmozgató tornánkat a "Gyermekágyas időszakról, szoptatásról" szóló beszélgetéssel folytatjuk, Eszter tanácsaival. Nem maradhat ki a "Szétnyílt hasizomról" szóló előadás sem ami nagyon sok frissen szült kismamát érint. Meghívottunk erre az előadásra nem más mint: Nagy Andrea- Love Your Belly oktató Természetesen vizet, teát, friss és egészséges harapnivalót biztosítunk a résztvevőknek. Partnereink, támogatóink: Karácsony Zsolt, Sirius Events, Wrapmama, Sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat. Eseményünket a facebookcsoportokban, instagramon, baráti-ismerősi körökben, orvosi rendelőkben szórólapokkal szeretnénk hirdetni.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
Mivel városunkban kevés figyelem hárul a várandósokra és frissen szült kismamákra/babákra ezért szeretnénk minél több igényt kiszolgálni ebben a témában. Mi fiatal kismamákként azt tapasztaljuk, hogy a nők és kisbabájuk ebben az életszakaszban nem kapnak elég figyelmet. Úgy gondoljuk, hogy hosszú távon a városnak szüksége lenne egy olyan létesítményre, ahol ehhez a témakörhöz tartozó programok napiszinten elérhetőek lennének. Ezzel az ingyenes programsorozattal szeretnénk megmozdítani célcsoportunkat, hogy betekintést nyerjenek a lehetőségek tárházába: szülésfelkészítő., terhestorna, szülés utáni torna, szétnyílt hasizom torna, baba-mama/apa torna, családi egészségmegörzés,…
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A helyi kismamáknak szeretnénk népszerüsiteni ezt a kezdemenyezést Sepsiszentgyörgyön. Szerintünk azon kismamák akik tornáznak, figyelnek a testükre és annak reakcióira, így sokkal örömtelibb a várakozás. A várandós tornákon arra fektetjük a hangsúlyt, hogy a kismamák fittek maradjanak, energiával, életerővel töltődjenek fel. Mindezek mellett a testmozgás javít a testtartáson, megszünteti a fájdalmakat, erősíti az izmokat, kordában tartja a testsúlynövekedést, javítja a keringést és az alvást, nem utolsó sorban megkönnyíti a vajúdást és a szülés utáni regenerálódás folyamatát.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
A projekt támogatja a családbarát város koncepciót, hiszen minden kismama álma hogy városában legyen egy olyan közösség akire mindig számíthat, a baráti közegen túl pedig szakmai tanácsadásban is részesülhetnek. Ez a projekt támogatja a hazajövés gondolatát, főként a családot tervező párok körében.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményező képgalériája
A kezdeményező eseményei
 • Egészsegesen az élet kapujában
  Fit MoMMy
  Egészségesen az élet kapujában
  #Plusz Témák#Plusz Tapasztalat#Plusz Sztorik#Plusz Kapcsolat
  2019-10-26 10:00 - 2019-10-27 14:00
  Balett terem- Népművészeti iskola
  Várandósság alatt gyakran szembesülünk azzal, hogy folyamatosan figyelni kell magunkra. Kezdeményezésünkel két sikon is szeretnénk, ha a kismamák időt szánnának magukra és a kisbabájukra, tudatosan készülnének a gyermekük érkezésére. Első sorban a terhestorna/ szülés utáni ...
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • Friss FM
 • Háromszék
 • Székely Hírmondó
 • Székely Kalendárium
 • We Radio