Kezdeményezések
Szavazatok száma
36
Teszünk az Őrkőért
Minifocipálya az Őrkőn
Kezdeményezés helyszíne
Őrkő
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Azért döntöttünk úgy hogy részt veszünk ebben a programban, mert szeretnénk kedveskedni az Őrkőn élő gyerekeknek, elsősorban a fiúknak akiknek nincs egy biztonságos terük ahol labdába rúghatnak. Az itt élő gyerekek egész nap az úton fociznak, ami veszélyes, mivel az autók gyakran gyorsan és figyelmetlenül közlekednek. Szeretnénk kitakarítani a játszótér környékén egy mini-focipályának alkalmas területet, vásárolni két focikaput és szeretnénk biztonságossá tenni a területet azzal,hogy dróthálóval bekerítjük.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
Első lépésként takarítani fogunk és kialakítjuk a focipályát. Ezt követően bekerítjük a pályát dróthálóval, majd felállítjuk a kapukat.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
Kezdeményezésünk elsősorban a az Őrkőn élő gyerekek igényét veszi figyelembe. Fontos számunkra, hogy ezek a gyerekek biztonságban és tiszta környezetben töltsenek minél több időt kint a szabadban, hogy mozgásigényüket le tudják vezetni, s nem utolsó sorban, hogy egy olyan területen képezzék magukat, mely kitörést jelenthet számukra a szegregált közösség nyomorából.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A közösségben, szóban szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy fontos számunkra az, hogy gyerekeink tiszta és rendezett környezetben növekedjenek, hogy azt amit a közösség létrehoz, azt mindenki tisztelje és vigyázzon rá. Sikere esetén a programot a sajtó útján közleményben népszerűsítjük a helyi közösség körében.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Kezdeményezésünktől azt reméljük, hogy a városrész céltalanul csellengő gyerekei számára célt adunk, hasznos napközbeni időtöltésre biztosítunk teret. Nem utolsó sorban egy ilyen pálya versenyhelyzetet is teremt, lehetőséget arra, hogy ki-ki saját sport-tehetségét kiművelje.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Igen
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio