Kezdeményezések
Szavazatok száma
159
Máltai Ifjúság
Guruló könyvkuckó
Kezdeményezés helyszíne
Sepsiszentgyörgy
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Egy mobil-olvasókuckót szeretnénk létesíteni Sepsiszentgyörgyön, amely különböző események során (pl. Szent-György napok, Gyereknap stb) "üzemelne" városunkban. A kuckó minden esemény során tematikusan lenne felszerelve olyan könyvekkel, amelyek illenek az adott eseményhez, Gyereknapokkor mesekönyvek, mondókás füzetek lennének benne, Városnapokkor Szent György legendájával kapcsolatos könyvek, valamint várostörténeti könyvek is. Az olvasni vágyó személyeknek lehetőségük lenne a kuckó előtt elhelyezett babzsák fotelekben és székekben megpihenni, elmélkedni és olvasni egy számukra érdekes vagy kedves könyvet.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A kezdeményezés során minden sepsiszentgyörgyi lakosnak lehetősége lenne arra, hogy különböző események során leüljön a könyvkuckóhoz és pihenés közben beleolvasson egy általa kiválasztott könyvbe. A helyszín mindig összeválogatott, tematikus könyvekkel lesz teli. A könyvekkel teli kuckót önkénteseink felváltva fogják felügyelni az események során.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
Fontosnak találjuk a kultúrát, ezzel pedig sok városlakó ért velünk egyet. Az pedig, hogy különböző eseményekhez köthetően, tematikusan tudnánk telepakolni könyvekkel a kuckót, szerintünk nagy sikert aratna a közösségben. Mindezek mellett nyugodt körülmények között tudnának pihenni az odalátogatók.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Minden sepsiszentgyörgyi városlakót szeretnénk bevonni a tevékenységekbe, online felületen és személyesen is hirdetnénk az akciókat, amely által könnyebben tudnának implikálódni. A tematikus könyvválaszték során az érdeklődők az aktuális eseményről tudhatnak meg több, hasznos információt. A helységet gyerekbaráttá alakítanánk ki, ahová a szülő vagy nagyszülő kisgyerekével együtt is ellátogathat.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Véleményünk szerint sokaknak nagyon tetszene ez a kezdeményezés, hiszen az ember séta közben szeret megpihenni, és az olvasókuckó létrejöttével a pihenést össze tudnánk vonni a kulturális neveléssel, az ismerkedéssel is, amely pozitív hatással lenne a közösségre nézve.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio