Kezdeményezések
Szavazatok száma
128
Nagycsaládosok fókuszban
Nagycsaládosok fókuszban
Kezdeményezés helyszíne
Újság, rádió
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Kezdeményezésünkben olyan nagycsaládos szülők titkaira fogunk fényt deríteni akik a külföldi kecsegtető munkaajánlatok ellenére itthon valósították meg álmaikat népes családjukkal együtt. Kíváncsiak vagyunk, hogy mégis hogyan sikerült ezt megvalósítaniuk és mi ad nekik erőt, valamint mi az oka, hogy hűséges állampolgárai városunknak annak ellenére, hogy talán külföldön sokkal jobb körülmények között élhetnének. Továbbá vendégeink közt olyan személyt is megszólaltatunk aki külföldön volt, de mégis hazajött és itt telepedett le, nem vitte magával családját. Az ők kitartásának és döntéseinek okát fogjuk átbeszélhetni annak érdekében, hogy lássuk mi vezethette őket arra, hogy az oly sokak által hangoztatot "nehéz" vagy "lehetetlen" megélhetési feltételek mellett mégis úgy döntöttek, hogy nem menekülnek el az itthoni kihívások elől, hanem vállalták a nehézségeket és mertek hinni abban, hogy van itthon is, van Sepsiszentgyörgyön is jövő, amiért élni érdemes.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A kezdeményezés keretében interjúkat fogunk készíteni olyan nagycsaládos szülőkkel, akik itthon teremtették meg családjuk számára az egzisztenciát és az itthoni munkát választották külföldi munkák helyett, vagy olyan családosokkal, akik voltak külföldön de visszajöttek és mostmár itt élnek.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A hazatérés motivációját erősítené, valamint bátorítaná a fiatalokat, hogy több gyereket vállaljanak, mivel a családoknak, főként a nagycsaládoknak nemzetfenntartó ereje lesz a jövőre nézve.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A kezdeményezésünket rádióban, újságban szeretnénk népszerűsíteni és elsősorban fiatalok körében, hogy merjenek több gyereket vállalni és megismerjék városunk azon polgárait. akiknek sikerült itthon is megfelelő életkörülményeket kialakítani. Ezáltal ötleteket és motivációt nyerjenek a jövőjükre nézve.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Kezdeményezésünk megvalósítása bátorításként szolgál a jövő fiataljai számára, akik jelenleg bizonytalanok a nagycsalád létrehozásával kapcsolatban, illetve jó példákat bemutatva igyekszünk ráébreszteni őket arra, hogy itthoni körülmények között is a nagycsalád igénye megvalósítható.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio