Kezdeményezések
Szavazatok száma
182
Máltai Ifjúság
Együtt újraszínezzük
Kezdeményezés helyszíne
Sepsiszentgyörgy, Csíki negyedi hajléktalanszálló udvara
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A csíki negyedi hajléktalanszálló mögött üresen áll egy nagy méretű, lebetonozott terület. Délutánonként a közelben élő gyerekek szaladgálnak, játszanak rajta. A leírt területre szeretnénk aszfaltfestékkel felfesteni különböző játékokat, például ugróiskolákat, Twistert, lépegetőket. Önkénteseink segítségével időszakonként közös szabadtéri játszós délutánokat szeretnénk szervezni az odalátogató gyerekeknek. Célunk az ott élő gyerekek számára színessé, fejlesztő hatásúvá varázsolni a betonplaccot, ahol szabadidejükben számos új játékot kipróbálhatnak és igazi, közösségi élményben lehet részük.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A kezdeményezés keretén belül önkénteseink segítségével játszós délutánokat szeretnénk szervezni az oda látogató gyerekek számára. A tevékenységek során számos játékot szeretnénk tanítani a gyerekeknek, köztük fejlesztő hatásúakat is, például az egymás közti kommunikáció, a szabálykövetés, vagy az egymásra való odafigyelés tekintetében.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A fent említett kihasználatlan, szürke betonplaccon sokszor látni gyerekeket, akik ott töltik el szabadidejüket. Szeretnénk ezt a teret újjáalkotni, színessé tenni és játékokat festeni rá annak érdekében, hogy ezek a gyerekek ottlétük során számukra hasznos és élvezetes tevékenységekre fordítsák az időt. Emellett szép, vidám hangulatot árasztó képet adna a helyszínnek ez a kezdeményezés.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Elsősorban a Csíki negyedben élő gyerekeket implikálnánk a tevékenységekbe, akik azelőtt is sokszor látogattak a lebetonozott területre. Természetesen ezen kívül más negyedekben élő gyerekek is igénybe vehetik a játékokkal lefestett placcot. Elképzeléseink szerint havonta szerveznénk egy tevékenységet, amikor a lefestett téren a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezetének önkéntesei és a gyerekek közösen játszanának.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Mivel a gyerekek nagyon szeretik a nagy, színes, új dolgokat, úgy gondoljuk, hogy nagyon örülnének és szívesen igénybe vennék a nekik kialakított területet. Véleményünk szerint a lakosság is jól fogadná azt, hogy egy kihasználatlan hely új értelmet nyerne, a szülők is nagy valószínűséggel örülnének annak, ha a gyerekeik egy kellemes, nekik tetsző helyen töltenék el szabadidejüket.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio