Kezdeményezések
Szavazatok száma
121
Életünk egy filmben
Életünk egy filmben
Kezdeményezés helyszíne
A régi Dohánygyár kertje (díszterme).
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A kezdeményezésünk témája olyan keresztény erkölcsi alapokon álló filmek vetítéséből áll, melyek megfelelő kiindulási pontot adnak a filmvetítés után sorra kerülő fórum-jellegű beszélgetésekre. Úgy gondoljuk, hogy szükség van arra, hogy felhívjuk a fiatal egyedülállók, valamint a házasok, nagycsaládosok figyelmét, hogy elgondolkodhassanak a jövőjük felől, illetve tudatosítsák magukban, hogy mik az igazán követendő értékek az életben. Ennek érdekében olyan minőségi filmeket választanánk ki az egyes vetítésekre, melyek valós helyzeteken, igaz történeteken, és keresztény erkölcsön alapulnak, emellett pedig a család, a megélhetés és a kitartás témáját mutatják be a nézőknek. Ezáltal lehetőségük lesz elgondolkodni azon, hogy hogyan tudják biztos alapokra helyezni jövőjüket, családjukat, életvitelüket és gondolkodásmódjukat. A gondolatok elmélyítésének segítése érdekében, a filmnézést követően egy fórum jellegű beszélgetésre is sor fog kerülni, amely lehetőséget nyújt a film kapcsán felmerülő kérdések, különböző nézetek, illetve gondolatok megvitatására.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A kezdeményezés keretében tevékenységként sorolhatjuk fel a szabadtéri filmvetítést és az ehhez kapcsolódó tartalmas eszmecserét amelynek témája rendkívül sokoldalú és fontos városunk jövőjének érdekében. Többek között a beszélgetés egyik célja fiataljaink itthonmaradásának és felelősségteljes életvállalásának ösztönzése, valamint a tisztességes családvállalás, gyereknevelés és az élethez szükséges munkavállalásra való bátorítás.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A kezdeményezésünk a fiatalok szempontjainak átértékelése, jövővel kapcsolatos terveik újragondolása, valamint bátor véleménykinyílvánításra buzdítja őket. Célunk az, hogy a filmek által, a fiatalok látóköre kibővüljön, valamint kisebb (család, illetve közvetlen környezet) és nagyobb (ország, nemzet) célokat is szem előtt tartsanak saját érdekeik mellett.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Kezdeményezésünket a közösségi média különböző felületein szeretnénk népszerűsíteni: interneten a Facebook közösségi oldalon (események formájában), újsághirdetésben, plakátokon, szórólapokon, illetve rádiós hirdetésekben. A helyszín a sepsiszentgyörgyi régi dohánygyár épületének hátsókertje (rossz idő esetén a díszterme) lesz, július és augusztus hónapok időtartama alatt meghatározott négyszeri alkalommal vasárnaponként. A filmvetítést elsősorban olyan fiatalok számára terveztük, akik úgy pályaválasztás terén, mint családalapítás szempontjából nem hoztak még egy határozott döntést és nyitottak az eddigi tapasztalataik megosztására, átbeszélésére annak érdekében, hogy jövőbeli döntéseiket egy megalapozottabb perspektívából nézve tudják meghozni.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Kezdeményezésünk megvalósítása révén létrejön egy nagyszerű közösségi program amely során a résztvevevők számára alkalom nyílik a filmek alaphelyzetébe belegondolva megosztani egymás között gondolataikat, világnézeteiket és véleményüket az adott témával kapcsolatban, amely során létrejöhet egy olyan jellegű beszélgetés, ami közösségépítő hatással szolgálhat Sepsiszentgyörgy fiataljaira nézve Ennek kapcsán átertekelődhetnek bennük bizonyos élethelyzetek, alkalomadtán az ezekre való reakciójuk is pozitívabb, gyümölcsözőbb lehet. Célunk az is, hogy a fiatal egyedülállók, illetve házasok észrevegyék a tiszta erkölcsű életvitel fontosságát.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményező eseményei
 • Életünk egy filmben
  Életünk egy filmben
  Életünk egy filmben
  #Plusz Témák#Plusz Tapasztalat#Plusz Sztorik#Plusz Kapcsolat
  2019-10-13 19.30 - 2019-10-13 22.00
  Kós Károly út, 21. Régi dohánygyár díszterme
  Különböző életterületekre lehet ez üzenet, miért és hogyan, egyáltalán érdemes-e küzdeni az álmainkért? Hinni és bízni abban, hogy a dolgok körülöttünk változhatnak? - A filmek egyaránt szólnak mindenkihez, aki hajlandó hozzá, hogy meghallja az üzenetét. ...
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • Friss FM
 • Háromszék
 • Székely Hírmondó
 • Székely Kalendárium
 • We Radio