Kezdeményezések
Szavazatok száma
139
Kezdő futóedzések az Erzsébet parkban
Com'on and run
Kezdeményezés helyszíne
Erzsébet Park – Sepsiszentgyörgy
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Egyre inkább nagyaobb az igény Sepsiszentgyörgy lakossága körében is az egészséges életmódra, az egészségtudatos életre. Erre az igényre szeretnénk válaszolni Com'on and run Sepsi kezdeményezésünkkel, melynek során az Erzsébet park aszfaltozott sétányain kialakítanánk egy 1 km hosszúságú futóútvonalat, két végén tájékoztató panókkal, melyek a helyes bemelegítést és nyújtást mutatják be. Ugyanakkor egy nyolc hetes programot is kínálunk az érdeklődőknek „a kanapétől 5 km-ig”, amely során a kezdő futók elsajíthatják a helyes futótechnikákat, fejleszthetik teherbírásukat.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
1. Miután kijelöljük a kb 1km-es pályát elkedjük a kb 25 fős csoport, mozogni vágyó, érdeklődő személy összeírását, hiszen egy 8 hetes edzéstervről van szó, fontos, hogy egy csapat csinálja ezt végig. 2. Minden résztvevő fog kapni egy részletes edzéstervet, és a 8 hét után egy technikai pólót. 3. Minden szombaton lesz közös edzés, reggel 8 tól a parkban, ezen kívűl minden résztvevő még heti 2 alkalommal kell önállóan edzést végezzen. Az edzésterv jeti 3 edzésre épül. 4. Hosszú távon reméljük többen csatlakoznak, és kihasználják a parkban kialakított futóútat.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
Az egészséges életmód, a testi lelki egyensúly megtartásában nélkülözhetetlen szerepe van a rendszeres testmozgásnak, és ennek egyik legegyszerűbb módja a szaladás. Egy a városközpontban kialakított futóútvonal, ennek rendszeres használata, valamint a program által nyújtott információk, segítség egyre több embert ösztönöz arra, hogy figyeljen önmagára, figyeljen egészségére és tudatosan végezzen rendszeres testmozgást.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A program egyaránt szól Sepsiszentgyörgy teljes lakosságához, bármely korosztályához. Célunk, hogy életkortól függetlenül, mindenki, bárki képes legyen otthagyni a kényelmes kanapét, hogy mozogjon egészsége megőrzése érdekében.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
A kezdeményezés, azzal, hogy úgymond a középpontban, a „központba” helyezi a rendszeres testmozgás gyakorlását, az egészséges életmód promoválását, hozzájárul ahhoz, hogy Sepsiszentgyörgy egy élhető, szerethető, élettel teli és egészséges város legyen.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio