Kezdeményezések
Szavazatok száma
33
Őrkői fiúk
Játszótér felújítás
Kezdeményezés helyszíne
Őrkő
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A kezdeményezés célja az őrkői játszótér és környékének feljavítása, szebbé tétele. A közösségi munka során megvalósuló beavatkozás olyan tevékenységeket foglal magában, mint a közösségi központként működő Fehér ház kerítésének kijavítása és lefestése, a játszótér hintái alapzatának megerősítése, a játékok újrafestése, a játszótér területének befedése kaviccsal, egy homokozó kialakítása és a játszótér bekerítése. Ezekre a beavatkozásokra azért van szükség, hogy egyrészt színesebbé és kellemesebbé tegye az őrkői roma telep külalakját, másrészt viszont azért, mert a játszótéri játékok mostanra veszélyesen meghibásodtak, a játszótér területe nyitott, gyakran háziállatok is kószálnak arra.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
Javasolt tevékenységek: - a szükséges kellékek beszerzése - a munkáscsapat megszervezése - a Fehér ház kerítésének kijavítása és lefestése - a hinták talapzatának megerősítése - a játszótéri játékok lefestése - a játszótér földjének beterítése kaviccsal - a játszótér bekerítése.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A kezdeményezés két különböző igényre is válaszol, ennek megértéséhez viszont szükséges az őrkői romák helyzetének megismerése is. Több városlakó is idegenkedik az őrkői teleptől, vagy mert nem ismerik, vagy mert ledöbbentik őket az ott található állapotok. Az őrkőiek, de a városban ben élők szempontjából, különösen fontos, hogy rendezett élettérben éljenek az emberek, hogy a gyermekek biztosnágban játszhassanak, hogy szépség és rendezettség állandósuljon a telepen. Az Őrkő szempontjából a kezdeményezés azért fontos, mert a gyermekek biztonsága mindannyiunk felelőssége, mert egy rendezett játszótér és közösségi központ emeli az igényszintet és mert a telepen élők igénylik a változást és a javuló életminőséget.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A kezdeményezést első sorban az Őrkőn szeretnénk népszerűsíteni, hiszen azt szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának a munkálatokhoz és egy igazi közösségi akció lenne belőle. Ugyanakkor azt is szeretnénk, ha eljutna ennek a kezdemlnyezésnek a híre a városban élők fülébe is, ha kijönnének és megnéznék, miket csinálunk, ha látnák, hogy mi is szeretnénk változtatni az életünkön. Meg fogjuk hívni a sajtó képviselőit a játszótér felújító kalákára, valamint a rádióban is fogunk beszélni erről a programról.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Közvetlen hatásként a játszótér szebbé és biztonságosabbá tételét neveznénk meg, hiszen ez is a legfontosabb célunk. Ugyanakkor az is fontos, hogy az őrkői emberek együtt dolgozzanak és együtt csináljanak valamit a saját életterükért, hogy érezzék ennek a fontosságát és lássák, hogy együtt milyen dolgokra vagyunk képesek. Reméljük, hogy a kezdemlnyezésünk révén a városban élő magyarok és románok is lassan más szemmel fognank ránk nézni és talán nyitottabbak lesznek irányunkban.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Igen
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio