Kezdeményezések
Szavazatok száma
156
The WoodView Movement
SepsiCLEANUP
Kezdeményezés helyszíne
Sepsiszentgyörgy közvetlen környékének erdős és mezős területei
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Csoportos szemétgyűjtő akciókat szervezünk a várost közvetlen környezetében, olyan területeken, ahová a helyi hulladékelszállítási közszolgáltatás keze nem ér el. Prioritásként kezelünk minden olyan közkedvelt helyszínt, ahová a városlakók szívesen járnak piknikezni, sétálni vagy túrázni. Emellett, törekszünk a patakmedrek illetve az Olt folyó árterületét is kitakarítani, hiszen az ott felgyűlt szemét a tengerbe jutva okozza a leggyorsabb és az egyik legnagyobb mértékű természeti kárt. A kezdeményezés során kesztyűt, zsákot, esetenként maszkot biztosítunk a társuló önkénteseknek. A szemétmentesített helyszínen továbbá táblákat helyeznénk ki, amelyekkel felhívjuk a figyelmet arra, hogy az adott környéket önkéntesek tartják tisztán, valamint kérünk minden arra járót, hogy segítsen a tisztaság megőrzésében.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
Önkéntes hulladékgyűjtéseket szervezünk, és ezen tevékenységeket népszerűsítjük a lakosság körében. Folyamatos partnerségben szeretnénk dolgozni a TEGA Rt-vel a hulladék elszállítása érdekében, illetve egyéb cégekkel és szervezetekkel is szeretnénk együttműködni. Minden szemétgyűjtés során törekszünk a hulladékot szelektíven kezelni.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
Kezdeményezésünk egyaránt szolgálná a köztisztaságot és a környezetvédelmet. A tiszta, élhető környezet alighanem alapigénye az embereknek. Emellett az is szempont, hogy a lakosok nem csak egyénileg, hanem nagyobb léptékben, közösségként is tenni tudjanak a környezettudatosság szellemében.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A népszerűsítés elsődleges eszközei a közösségi média és a sajtó, de a kihelyezett táblák is ezt a célt szolgálják majd. Elsősorban azokat a környezettudatos, tenni vágyó lakosokat szólítanánk meg, akik társulnának a kezdeményezés önkéntes csapatához. Továbbá szeretnénk, hogy minden városlakó fülébe eljusson a tevékenységünk, ezáltal remélve a későbbi szemetelések mértékének csökkenését.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Szeretnénk élen járni Romániában, mint a legtisztább városok egyike - ez a hosszútávú terv. Talán még fontosabb az, hogy minél több városlakó ráébredjen, hogy a városon kívül eldobott szemét szennyezi a környezetet, és nem tűnik el magától, csakis emberi beavatkozás által.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Igen
A kezdeményező eseményei
 • Évzáró CLEANUP
  The WoodView Movement
  SepsiCLEANUP
  #Plusz Helyek#Plusz Tapasztalat
  2019-11-03 14:00 - 2019-11-03 17:00
  Honvéd kút
  A népszerű kirándulóhelyen, a Honvédkút és Csaba forrás környékén fogunk szemetet gyűjteni. A szemétszedő akció az Ölelj meg egy fát! | Îmbrățișează un copac! esemény után kezdődik (14:00 óra körül) és kb. 2 órásra tervezzük, hangsúlyozva, hogy ...
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • Friss FM
 • Háromszék
 • Székely Hírmondó
 • Székely Kalendárium
 • We Radio