Kezdeményezések
Szavazatok száma
99
Palánta Bábmisszió
Bábmisszió
Kezdeményezés helyszíne
Óvodák, Iskolák
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A budapesti Palánta Bábmisszió programját szeretnénk eljuttatni, minden sepsiszentgyörgyi óvodába, iskolába, 5. osztályig. Ez egy felekezeti hovatartatozás mentes keresztény szervezet, akik minden bábkelléket, hanganyagot és a gyermekek számára CD-t és foglalkoztató füzetet legyártanak, árusítanak. Ingyenes programként nyitva áll a lehetőség az intézmények számára, hogy tanítási óra alatt, egy tanóra keretében megnézzék a gyerekek a bábdarabot. A bábelőadás igényes muppet és árnybábokkal történik, egy kerettörténetbe ágyazva mondja el az evangéiumot. A bábelőadás előtt és után beszélgetünk illetve tanítunk egy dalt. A gyerekek az előadás után CD-t és foglalkoztató füzetet kapnak, amelyeken keresztül újra hallgathatják/olvashatják a bábdarabot, dalt,illetve egyéb történeteket is.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
Óvodák, általános iskolák felkeresése Karácsony és Húsvét tájékán. Egy előre felvett, studioban megszerkesztett hanganyagra történik a bábozás. A bábozáshoz legalább 3 személy szükséges. Beszélünk a gyerekeknek az ünnepről a keresztény értékrend szerint, tanítunk egy dalt, szintén előre felvett hanganyag segít ebben. Bábozás után visszakérdezzük a bábdarab lényegét, mit akart üzenni, mert mindig van egy üzenete. Újra elénekeljük a dalt és kiosztjuk a gyerekeknek az ajándékokat, a tanárok tanári csomagot kapnak.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
Programunk segit a fiatalok identitásának kialakítáasában azáltal, hogy a kereszténység értékeit, üzenetét adja át.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Iskolákban 0-5.osztály Óvodákban főként a nagycsoportosok számára
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
A gyerekek megismerkednek a kerszetény értékrenddel, többet megtudhatnak a bibliai történetekről és arról kicsoda Jézus Krisztus.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio