Kezdeményezések
Szavazatok száma
139
Mókuskerék Szökevények
Szabadulj ki a mókuskerékből – avagy a pénzügyi intelligencia
Kezdeményezés helyszíne
Sepsiszentgyörgy, Székely Mikó Kollégium Díszterme
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Hogyan szabadulhatsz ki a mókuskerékből? Mit értünk pénzügyi intelligencián? Mi a Cashflow négyszög? Te dolgozol a pénzedért vagy a pénzed dolgozik neked? Melyek a „rossz” és melyek a „jó” hitelek? Mi az aktív és a passzív jövedelem? Hogyan építhetünk ki egy saját nyugdíjalapot? Sok gyerek már azelőtt eladósodik, mielőtt egy fillért is keresett volna! Mit tegyél, hogy a Te gyermeked ne adósként kezdje az életét? Mit is kéne tenni, hogy felkeltsük gyermekeink figyelmét a takarékosság iránt? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik csapatunk és szeretnénk a GPS-ed lenni a pénzügyi oktatás és pénzügyi intelligencia felé vezető úton. Szabó Csaba-Ferenc vállalkozó, trainer és Veres Tibor pénzügyi tanácsadó előadásán választ kaphatsz ezekre a kérdésekre. Ajánljuk figyelmébe a pályakezdő fiataloknak, akik még nem kerestek pénzt, hogy tudatosan kezdjék el a kenyérkeresés kezdeti lépéseit. Várjuk azokat a középkorúakat és szülőket, akiknek szükségük van némi pénzügyi tudásra és segítségre ahhoz, hogy gyermekeik pénzügyeit a legszilárdabb alapokra helyezzék és megelőlegezzék pénzügyi sikereiket. Az előadás hasznos tudást biztosít minden korosztály számára, bárkinek aki szeretne javítani az anyagi helyzetén. Junius 19- november 19 között négy előadást szervezünk a Székely Mikó Kollégium dísztermében. A téma felvezetése, illetve az előadás után interaktív párbeszédre kerül sor a közönséggel, majd kapcsolatépítésre, ismerkedésre, kötetlen beszélgetésre lesz lehetőség egy kávé, tea mellett. A Junior Business Club szakmai partnerségével és népszerűsítő tevékenységével hozzájárul az esemény hatékony szervezéséhez és sikeréhez.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
Egy előadás során szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét a pénz áramlására mindennapjainkban és hasznos tudást és segítséget szeretnénk nyújtani. Ebben lesznek segítségünkre előadóink Szabó Csaba-Ferenc, aki válalkozó, trainer, előadó, coach, a John Maxwell Team tagja, több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a válalkozásokban, a személyiség fejlesztésben, a pénzügyi tanácsadásban és oktatásban valamint a vezetőképzésben is, valamint Veres Tibor pénzügyi tanácsadó. Az előadás 4 alkalommal ismétlődik meg, különböző időpontban, hogy az érdeklődők nagy számban jelenhessenek meg.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A sepsiszentgyörgyi közösség igénye a pénzügyi intelligencia elsajátítására nem feltétlenül tudatos. „Az emberek zöme azért küzd anyagi nehézségekkel, mert az iskolában csak azt tanulják meg, hogyan dolgozzanak ők a pénzért. Azt már ritkán sajátítják el, hogyan érhetik el, hogy a pénz dolgozzon értük.” Robert T. Kiyosaki A pénzügyi intelligencia hiánya pedig azt eredményezi, hogy sokaknak keményen kell dolgozniuk a szakmájukban, gyakran sok pénzért, és mégsem jutnak egyről a kettőre anyagilag. A pénzügyi intelligencia viszont a gondolkodásmódot jelenti, amelyet a pénzügyi problémáink megoldására alkalmazunk. Sajnos ezekről sem az iskolában nincs szó, nem tanítják, nem fejlesztik, nem beszélnek erről, sem pedig otthon. Nem beszélünk erről a gyerekeinkkel, sem a szüleinkkel. Kicsit olyan téma, amiről nem esik szó. Pedig nagyon fontos része az életünknek. Mindenkinek van erről egyfajta gondolkodásmódja, és ehhez kapcsolódó hozzáállása, megoldó-kézsége, kialakult kreativitása. De úgy gondolom, hogy fejleszthető és fontos lenne róla beszélni. Biztos, hogy sokakat érdekelne ez a téma, hiszen vannak olyanok, akik foglalkoznak ezzel és lehet tőlük tanulni, csak éppen nem így lettünk nevelve. Legalábbis a nagy többség nem azt hallotta otthon, a szüleitől, a környezetétől, ha egyáltalán szóba került, hogy légy kreatív, önbizalommal teli és bánj így vagy úgy a pénzeddel, mert akkor tuti jobbak lesznek a pénzügyeid. Az igény tehát nem mindenki számára tudatos, viszont az előadás egyformán szólítja meg azokat, akik számára nem tudatos, hogy miért fontos a pénzügyi intelligencia fejlesztése és ugyanakkor azokat is, akiknek már jelentős tapasztalatuk van ezen a téren.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Elsősorban a szentgyörgyi fiatalság körében 16 évtől, hogy úgy léphessenek a nagybetűs életbe, hogy tiszába legyenek azzal, hogy a pénz milyen nagy felelősség. Ugyanakkor a középkorúak, családos emberek körében is népszerűsíteni szeretnénk a pénzügyi inteligencia fontosságát, hiszen szükségük van némi pénzügyi tudásra és segítségre ahoz hogy gyerekeik pénzügyeit szilárd alapokra helyezzék és pénzügyi nevelést is biztosítsanak. Ahhoz, hogy a legjobban segíthessenek gyerekeiknek abban, hogy a pénz szolgálja őket és ne fordítva, először a felnőtteknek kell megismerkednie és megértenie, hogy ők mit gondolnak a pénzről. Sokszor az első babájukat váró szülők életében először merül fel a hosszú távú pénzügyi tervezés fontossága. Az idősebb korosztály számára is hasznosak előadásaink, hiszen a nyugdíjkérdés nagyon is aktuális napjainkban és passzív jövedelmet kialakítani sosem késő.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Reményeink szerint az előadásainkon részt vevő sepsiszentgyörgyiek „nyitott szemmel” járnak majd, és aktívabbak, bátrabbak lesznek akár pályázati források kiaknázásában, akár saját hosszú távú pénzügyeik megtervezésében és az új generáció felnevelésében. Megérthetik, hogy alkalmazottként is lehetnek olyan pénzügyi eszközeik, elképzeléseik, melyekkel belekóstolhatnak a vállalkozói létbe és aktívitást vihet a város életébe.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményező képgalériája
A kezdeményező eseményei
 • Szabadulj ki a mókuskerékből – A pénzügyi intelligencia – Előadás
  Mókuskerék Szökevények
  Szabadulj ki a mókuskerékből – avagy a pénzügyi intelligencia
  #Plusz Témák#Plusz Tapasztalat#Plusz Sztorik#Plusz Kapcsolat
  2019-10-18 18:00 - 2019-10-18 20:00
  Orchidea events - Bertis rendezvényterem, Stadion utca 3
  Egy előadás során szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét a pénz áramlására mindennapjainkban és hasznos tudást és segítséget szeretnénk nyújtani. Ebben lesznek segítségünkre előadóink Szabó Csaba-Ferenc, aki vállalkozó, trainer, előadó, coach, a John Maxwell Team tagja, ...
 • Szabadulj ki a mókuskerékből - Pénzügyi IQ
  Mókuskerék Szökevények
  Szabadulj ki a mókuskerékből – avagy a pénzügyi intelligencia
  #Plusz Témák#Plusz Tapasztalat#Plusz Sztorik#Plusz Kapcsolat
  2019-11-15 18:00 - 2019-11-15 20:00
  Bertis Cukrászda (Stadion u. 5 szám, 520077 Sepsiszentgyörgy)
  Egy előadás során szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét a pénz áramlására mindennapjainkban és hasznos tudást és segítséget szeretnénk nyújtani. Ebben lesznek segítségünkre előadóink Szabó Csaba-Ferenc, aki vállalkozó, trainer, előadó, coach, a John Maxwell Team tagja, ...
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • Friss FM
 • Háromszék
 • Székely Hírmondó
 • Székely Kalendárium
 • We Radio