Kezdeményezések
Szavazatok száma
126
We are for ALL!
KI-KAPCSOLAT KUCKÓ
Kezdeményezés helyszíne
A Park Hotel szomszédságában lévő játszótér melletti pavilon
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Projektünk célja a kommunikáció és a kapcsolatteremtés hagyományos keretek közé való visszahelyezése, mindenféle elektronikus kommunikációs eszközök használata nélkül, elsősorban az ifjúság körében. Egy olyan helyszín kialakítása ahová a fiatalok beszélgetni és ismerkedni járnak és mindezt egymásra odafigyelve, építő témákat érintve. Már összeszokott vagy a helyszínen véletlenszerűen kialakuló társaságokban, találomra ''kihúzott'' témák, kérdések, esetleg idézetek vagy élethelyzetek adják a beszélgetések kiindulópontját.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A beszélgetésekhez szükséges témák előkészítése. Helyszín kialakítása. A KI-KAPCSOLAT KUCKÓ felállítása: sátor, asztalok, székek. A kuckó irányítása, szabályok ismertetése, látogatók útbaigazítása. Projekt népszerűsítése, hirdetése és rendszeressé tétele.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
Az ember alapvető igényei közé tartozik, hogy meghallgassák, figyeljenek rá, megoszthassa érzéseit, tapasztalatait, ezáltal őszinte és szoros baráti kapcsolatokat alakítson ki. A közösségi média hatalmas térhódításának következményeképpen egyre ritkábban ülünk le egymással beszélgetni, szemtől szemben, telefonok és mindenféle technikai eszközök nélkül - igazán egymásra figyelve. Erre szeretnénk lehetőséget és teret kínálni projektünk által.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Újságban, rádióban, plakátok útján, az interneten, tanintézményekben elsősorban az ifjúságot megcélozva.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Emberi kapcsolatok kialakítása, ápolása, szociális élet felpezsdítése, lehetőség azok számára akik nehezen alakítanak ki kapcsolatokat, közösségek összekovácsolása, csapatépítés
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio