Kezdeményezések
Szavazatok száma
23
Dandana
LedItGlow
Kezdeményezés helyszíne
Sepsiszentgyörgy és környéke, valamint a központban található Green Garden fölötti gomba
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Ötletünk az egészséges életmódot, a szórakozást és a közösségi életet foglalja magába röviden. Az elképzelés szerint, egy délutáni biciklizéssel kezdődik a program. Minden résztvevő kerékpárjára felszerelnénk egy dinamót, ami a pedálozás közben termelt energiát összegyűjti. Ezt követően a Green Garden fölött, a gombánál, az összegyűjtött energiát felhasználva, a biciklizők és arra járók egy közös filmnézés keretén belül zárhatják a napjukat.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
Az elképzelés szerint, egy délutáni biciklizéssel kezdődik a program. Minden résztvevő kerékpárjára felszerelnénk egy dinamót, ami a pedálozás közben termelt energiát összegyűjti. Ezt követően a Green Garden fölött, a gombánál, az összegyűjtött energiát felhasználva, a biciklizők és arra járók egy közös filmnézés keretén belül zárhatják a napjukat.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A város számára ez a projekt fontos környezetvédelmi és energiatakarékos szempontból. Továbbá összehozza a város lakóit és napjaikat színesebbé varázsolja, kikapcsolódást biztosít, emellett egészséges életmódra és környezettudatosságra nevel.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Nemtől, kortól és nemzetiségtől független. A biciklizésen minden kerékpárral rendelkező személz résztvehet, a filmvetítésre pedig minden arrajárót szívesen látnánk.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Szerintünk nagyon sok ember pozitívan tekintene erre a projektre, és utána inkább törődne a környezetvédelemmel, tudatosabban élne.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio