Kezdeményezések
Szavazatok száma
147
Kimbó
Kutyák az oviban!
Kezdeményezés helyszíne
Árvácska Napköziotthon
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Ez a kezdeményezés segítene megismertetni az ovodásokkal, hogy mennyire sok szeretet tud nyújtani egy örökbefogadott – vagy akár egy sérült kutya. (AMY Egyesülethez tartozó két kutyus, Árvácska Napköziotthon) A kezdeményezés során a csapat tagjai két kutyával látogatja meg a napközit , a gyerekek játszhatnak a kutyákkal, megismerhetik őket és tapasztalni fogják, hogy nem kell féljenek a kutyáktól, mert ha barátságosan szólnak, viszonyulnak hozzájuk, ugyanezt kapják vissza. Természetesen a kutyusok minden orvosi irattal rendelkeznek.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A kezdeményezés során a csapat tagjai két kutyával látogatja meg a napközit, a gyerekek játszodhatnak a kutyákkal, megismerhetik őket és tapasztalni fogják,hogy nem kell féljenek a kutyáktól, mert ha barátságosan szólnak, viszonyulnak hozzájuk, ugyanezt kapják vissza.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
Akár a közösségi oldalakon vagy akár élőben is nagyon sokan jelzik a Sepsiszentgyörgyön levő kóbor kutyák hatalmas elszaporodását, így panaszkodva a nem megfelelő biztonságra a gyalogosokra és az autósokra nézve egyaránt. Ha a jövő generációja sikeresen megismeri a kutyás élet értékeit akkor ebben a témában nagy sikert érhetünk el. Ez az életmód a gyerekeket felelősségteljességre neveli, így a környezetre is lesz ki gondoljon a jövőben.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Sepsiszentgyörgy lakosainak körében szeretnénk népszerűsíteni ezt a kezdeményezést.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
A hatás egy kóbor kutyák nélküli környezet lenne ami biztonságot teremt, és egy felelősségteljes generáció a környezetre nézve. A megvásárolt, ajándékba kapott kutya elsősorba felelősség és az első nehézségnél nem dobjuk ki, ez több üres kennelhez vezethetne a menhelyen.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményező eseményei
 • Kutyák az oviban!
  Kimbó
  Kutyák az oviban!
  #Plusz Tapasztalat
  2019-10-14 10:00 - 2019-10-14 12:00
  Árvácska Napköziotthon
  A kezdeményezés során a csapat tagjai két kutyával látogatja meg a napközit , a gyerekek játszhatnak a kutyákkal, megismerhetik őket és tapasztalni fogják, hogy nem kell féljenek a kutyáktól, mert ha barátságosan szólnak, viszonyulnak hozzájuk, ...
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • Friss FM
 • Háromszék
 • Székely Hírmondó
 • Székely Kalendárium
 • We Radio