Kezdeményezések
Szavazatok száma
45
AKTÍV FIATALOK
Tegyük barátságosabbá lakókörnyezetünket
Kezdeményezés helyszíne
Szépmező
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A már évek óta megálmodott kezdeményezés célja két kis zöld övezetre terjed aki amely az évek során sajnos önkényesen alakult át nagyon nem szemnek tetsztetős formába. Jelenleg össze vissza ruhaszárításra alkalmas drótkötelekkel átívelő labirintusként elhelyezkedő vas állványok sokasága diszíti. Ennek a megszüntetése a cél. Illetve ennek átformálása olyan formában, hogy helyet kapjanak a szárítók is, egységes megszervezett formában, valamint egy kis zöldövezet kialakítása, egy-két pad elhelyezése valamint virágok, cserjék és fák ültetése. A kiszemelt két terület egyforma méretű és ha az eltervezett modell alapján átalakítható akkor egy szebb és látványosabb környezetet nyújt a szépmezői lakósok számára, ugyanakkor az ide látogatók is kellemes környezettel találkozhatnak.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A következő tevékenységek végrehajtása a cél: 1. A régi ruhaszárítók kiszedése és ugyanakkor egységes formasággal újak elhelyezése, vagy a régiek átalakítása, újrahasznosítása; 2. Padok kihelyezése terv szerint: 2-2 ellenben ez függ a kivitelezés végső költségvetésétől; 3. Fák, bokrok ültetése; 4. Virágok, kisebb virág sziget kialakítása.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
Úgy gondoljuk, hogy Sepsiszentgyörgy lakósságához tartozva mi nekünk is igényünk van a szépre az igényes és praktikus dolgokra. Ha sikerül kialakítani ezt a két kis zöldövezetet akkor lehetőséget és helyet adunk az idősek számára hogy napi szinten kiülhetnek és társaloghatnak egymás között, valamint a gyerekek számára is biztonságosabb környezetet biztosítanánk. Valamint nem utolsó sorban a szép és rendezett terület iránti vágy picit teljesülne a szépmezői lakósok számára is.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Elsősorban Szépmezőn kell és fogjuk népszerűsíteni, ellenben nem zárunk ki senkit, bárki segítségét elfogadjuk és szívesen látjuk. Népszerűsíteni fogjuk a közösségi oldalakon, valamint ha lehetőség engedi akkor újság és rádió is szóba jöhet.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Elsősorban környezetünk szépül, de ugyanakkor a befektetett és közös munka eredményeként összetartózóbbak leszünk. Továbbá a környezetünk szépülésével boldogabb teljesebb, és vidámabb emberek élvezhetik a saját munkájuk eredményét
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Igen
A kezdeményező eseményei
 • Tegyük barátságosabbá lakókörnyezetünket
  AKTÍV FIATALOK
  Tegyük barátságosabbá lakókörnyezetünket
  #Plusz Helyek#Plusz Témák#Plusz Kapcsolat
  2019-10-12 11:00 - 2019-10-12 17:00
  Szépmező
  A már évek óta megálmodott kezdeményezés célja két kis zöld övezetre terjed aki amely az évek során sajnos önkényesen alakult át nagyon nem szemnek tetsztetős formába. Jelenleg össze vissza ruhaszárításra alkalmas drótkötelekkel átívelő labirintusként elhelyezkedő ...
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • Friss FM
 • Háromszék
 • Székely Hírmondó
 • Székely Kalendárium
 • We Radio