Kezdeményezések
Szavazatok száma
46
AKTÍV FIATALOK
Családi-nap
Kezdeményezés helyszíne
Szépmező
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Ezen kezdeményezéssel úgy gondoljuk, hogy egy fontos előrelépést tennénk annak érdekében hogy a Szépmezői lakósságot összefogjuk, együtt egy helyen egy célért dolgozva egy erősebb és összetartóbb közösséget kovácsoljunk össze. Talán ezen kezdeményezés következtében elindul a tenni akarás vágya és több közös programot tudunk megvalósítani amelyek közösségünk fejlődését, előrehaladását és előrehaladását szolgálja. A cél egy olyan nap lebonyolítása ahol helyet kap a gyerek a felnőtt, a család, a csapatszellem és az öröm vidámság és szórakozás. A családi nap magába foglalja egy közösen eltöltött napot ahol a gyerekeknek kézművesség, csapatos és egyéni ügyességi játékok sokasága, valamit sport tevékenységek várják, ugyanakkor szükséges a felnőttek jelenléte is, ők is kiveszik részüket ugyanúgy a játékokból mint tevékenységekből, mint a szórakozásból is. Továbbá csapatversenyként bogácsverseny is szerveződik, ahol családi bogrács készítéssel lehet ékeskedni és bizonyítani. Helyszínül a Szépmező-i volt foci pályát jelöltük ki, amely minden fajta tevékenységnek megfelel és amely a régi időkben tele volt élettel vidámsággal, hisz a 90-es években minden hétvégén falvak között foci mérkőzések kerültek megrendezésre.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A következő tevékenységeket terveztük a Családi-nap keretén belül: - Gyerek foglalkozások: kézművestevékenység, ügyességi egyéni és csapatjátékok; - Bogrács verseny szülők - családok számára; - Sport tevékenységek: méta, foci, labdajátékok, ügyességi játékok; - Lufis játékok sokasága; - Elsősegély bemutató, vérnyomás mérés;
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
Mivel Szépmező egy picit távolebb eső helyiségként található, úgy gondoljuk hogy ezen akcióval és hasonló tevékenységekkel a közösség életét picit színesebbé tesszük, fontosabbnak és értékesebbnek érzik magukat, valamint tompulna az az érzés, hogy elhagyatott és picit kirekesztett közössége vagyunk a városnak.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Úgy gondoljuk hogy ezen akció a Szépmezői lakósságának szól, ellenben rengeteg ember van aki már nem él Szépmezőn de a szívük azért ide húz, ezért természetesen őket is szívesen látjuk. Népszerűsíteni elsősorban a közösségi oldalakon tennénk meg valamint ha lesz rá lehetőség akkor újság illetve rádió is szóba jöhet.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Kezdeményezésünk célja hogy fontosabbnak érezzék magukat a lakók, hogy boldog és elégedett embereket láthassunk valamint azt reméljük hogy egy hasonló tevékenységgel elérjük azt hogy picit összetartóbb, segítőkészebb és tenni akarással tele vággyal elő embereket fedezzünk fel akik a jövőben tesznek a közösség érdekéért.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Igen
A kezdeményező eseményei
 • Családi Nap
  AKTÍV FIATALOK
  Családi-nap
  #Plusz Helyek#Plusz Témák#Plusz Tapasztalat#Plusz Sztorik#Plusz Kapcsolat
  2019-10-26 12:00 - 2019-10-26 17:00
  Szépmező - Templomkert
  Hétvégén egy újabb közösségi akciót szervezünk a Comon Sepsi jóvoltából. Szépmező - 12.00 - Családi Nap
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • Friss FM
 • Háromszék
 • Székely Hírmondó
 • Székely Kalendárium
 • We Radio