Kezdeményezések
Szavazatok száma
124
Retro Piknik
Retro Piknik
Kezdeményezés helyszíne
Kónya Ádám Művelődési Ház udvara - '56-os emlékpark
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A rendezvény célja szentgyörgyi fiatal családosoknak szabadtéri programot szervezni egyedi retro hangulatban, kiszakadni a fogyasztói társadalomból és visszatérni a gyökerekhez. Mindemellett lehetőséget biztosítani találkozásra, ismerkedésre, szórakozásra, közös játékra. A résztvevők retro öltözetben érkeznek és kosárba hozzák majd az elemózsiát amit fogyasztani kívánnak, így teremtve meg a retro piknik hangulatot. Az esemény helyszíne a múzeumkert (esetleg a "Kónya Ádám" Művelődési Ház udvara). Az esemény ez által ezeket az értékes közösségi tereket új megvilágításba helyezi. A rendezvény dátuma október 13, 11:00-17:00 óra között. A rendezvény célcsoportja a szepsiszentgyörgyön élő fiatal családosok. A program workshpokra lesz lebontva: gyerekek a családban, öko-háztartás, szabadtéri retro játékok és kézműveskedés. Az esemény keretén belül sor kerül egy gyerekeknek szóló koncertre is. A résztvevőknek lehetőségük lesz limonádét és friss gyümölcsöt fogyasztani.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A rendezvény keretén belül a következő tevékenységek lesznek: 1. Retro játékok: -gumizás -pitykő -ugrókötelezés -tulipános bowling -kidobós -labdabújócska -hétkövezés -akadálypálya -zsákbaugrás -fogócska -kerékfuttatás -krétarajzverseny 2. Beszélgetések a következő tematikákkal: -sok gyerekes családok anya és apa szemszögéből -utazás gyerekekkel -környezettudatos nevelés -egészségsarok -hitélet a családban -sportolj a családdal 3. Zenés program - gyerekeknek szóló koncert - mondókázás 4. Limonádé és friss gyümölcs a résztvevőknek
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
Jelenleg szabadtéri családos rendezvényekben hiány van a város életében. Az értékes közösségi terek kihasználatalnok. A rendezvény múltidéző, retro hangulata visszatérít a gyökerekhez. Fiatal családosok számára érdekfeszítő témák boncolgatása. Szabadtéri játékok népszerűsítése a gyerekek körében. A család minden tagja számára programot biztosít.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A rendezvény offline és online médiában is népszerűsítésre kerül: helyi napilapokban, rádióban, közösségi médiában (facebook, instagaram). A program célcsoportja a spesiszentgyörgyi fiatal családosok, így az offline csatornákon keresztül az óvodákat kívánja megcélozni, családi közösségeket. Az online média által a megfelelő családi fórumokon, csoportokban kerül meghirdetésre.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
A családosok bátrabban és nyitottabban fognak szabadtéri rendezvényeken résztvenni, kapcsolatteremtés, nosztalgia. A gyerekek megismerik szüleik gyerekkori játékait, ezáltal is szorosabb kapocs alakulhat ki a generációk között.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményező képgalériája
A kezdeményező eseményei
 • Családi Retro Piknik
  Retro Piknik
  Retro Piknik
  #Plusz Helyek#Plusz Témák#Plusz Sztorik
  2019-10-13 11:00 - 2019-10-13 18:00
  '56-os emlékpark, Kónya Ádám Művelődési Ház udvara
  Időutazásra hívunk! A családi Retro Pikniken újraélhetitek gyerekkorotok kedvenc szabadtéri játékait és a gyerkőceiteknek, unokáitoknak is megmutathatjátok, hogy hogyan ütöttétek el az idôt “annak idején”, amikor a számítástechnika gondolata is ismeretlen volt. Lesz pitykő, gumizás, lábazás, ...
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • Friss FM
 • Háromszék
 • Székely Hírmondó
 • Székely Kalendárium
 • We Radio