Kezdeményezések
Szavazatok száma
52
Kiwi
Válogass okosan!
Kezdeményezés helyszíne
Sepsiszentgyörgy
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Tudatosító kampány a szelektív hulladékgyűjtésről. Kezdeményezésünk célja felhívni városunk lakóinak figyelmét arra, hogy hogyan gyűjtsük szelektíven a hulladékot. Jelenleg a szemét szelektíven gyűjtése minden háztartásban kezd egyre nagyobb figyelmet kapni, ezzel együtt az emberekben felmerülnek bizonyos eldöntendő kérdések, amelyekre nem nagyon tudják a választ. (Gondolunk itt ilyenekre, hogy: a tejfölös doboz födele hova kerüljön; mely műanyagok újrahasznosíthatóak; miért kell kiöblíteni az üveget és hasonlók.) Valamint szeretnénk megismertetni a lakossággal városunk szemétgyűjtési politikáját. Mindezt egy tudatosítókampány keretében, online és offline felületeken egyaránt népszerűsítve juttatnánk el a közösséghez.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
Felvesszük a sepsiszentgyörgyi hulladékgyűjtő céggel a kapcsolatot. Felépítjük és kidolgozzuk a kampány részleteit (ki, mit, mikor és hol). Elkészítjük a kampány vizuális anyagait. Kinyomtatjuk az offline anyagokat és kihelyezzük. Ütemszerűen haladva gyakorlatba ültetjük az offline és online kampányt.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A projekt hozzájárul a hulladékgyűjtő vállalat munkájához, a szelektív hulladékgyűjtés lépéseiről tájékoztatva a közösséget tudatosító videók és vizuális anyagok segítségével. A lakosság nincs tudatába, hogy hogyan kell helyesen szelektíven gyűjteni a szemetet. A vállalat a szelektív hulladékgyűjtés promoválásának a kezdeti fázisában van, jelenleg fontos lenne, hogy az emberek elsajátítsák a helyes szelektív gyűjtési metódust, mivel könnyebb eleve a megfelelő rendszerre rávezetni az embereket, mint utólag átnevelni.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A város lakóinak, Sepsiszentgyörgy közterületén és a közösségi médiában. Offline kampány: infógrafikus tudatosító plakátok (lehetőleg újrahasznosított papírra nyomtatva) kihelyezése a város közterületein, ez által eljuttatva az üzeneteket inkább az idősebb generációknak Online kampány: infógrafikus, animációs videók, picmessek, makettek Facebookon és Instagramon, ezáltal eljuttatva az üzeneteket inkább a fiatalabbaknak
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
A kezdeményezésünk hozzájárul ahhoz, hogy a város lakói idővel tudatosabban válogassák szemetüket és nagyobb felelősséget vállaljanak környezetünk tisztán tartásában. Indirekt módon pedig hozzájárul az újrahasznosítás mértékének növekedéséhez.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Igen
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio