Kezdeményezések
Szavazatok száma
170
Sepsiszentgyörgyi Waldorf közösség
Regerét
Kezdeményezés helyszíne
Új park/játszótér az új parkban/Hófehérke óvoda melletti terület
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A Regerét egy olyan helyszínt biztosít az odalátogató embereknek, ahol meghitt, hangulatos környezetben tölthetik idejüket. A szélcsengők hangja, a természetközelség érzete veszi körbe őket.Bárki számára nyitott, illetve pedagógusok által megszervezett tevékenységek is lebonyolíthatóak a Regerét mesés környezetében. A helyszínen földből kialakított, begyepesített kráterszerű pihenőhelyek lennének kialakítva, ami fölött egy boltíves szerkezeten különböző típusú szélcsengők kapnának helyet.( lásd a mellékelt tervet). https://drive.google.com/file/d/1vtoSnhb9lnA2iaSpWu3amd8Q1SOHYKg1/view?usp=sharing A Waldorf közösség 5 projektje (1.Önerősítő szavas ugróiskola, 2.Mászó Ösvény az intézmények falán, 3.Zenélő Fal, 4.Mezítlábas tanösvény, 5. Regerét)az érzelmi intelligencia fejlesztésében, feszültséglevezetésben, illetve boldogságfokozó gyakorlatok megvalósításában segíti Sepsiszentgyörgy különböző korosztályú és etnikumú lakosát. Tervünk egy iskolakezdést megelőző, tanintézmények játékos lehetőségeit ismertető közös buszozás szervezése, kipróbálva a buszmegállókba festett ugróiskolákat (indulás a Szabó Kati megállóból), az Erzsébet Parkban megépített Zenélő Falat és Regerétet, lezárva az utazást a Nicolae Colan Általános Iskola udvarán elkészített Zenélő Fal és Mászófal felfedezésével. https://m.facebook.com/groups/405843406162267?tsid=0.6495080530306601&source=result
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
Kezdeményezésünket a város központjába képzeljük el,hogy ezáltal a környező iskolák, óvodák is használatba vehessék bizonyos tevékenységek lebonyolításában ( mesemondás, beszélgetések, éneklések, stb.), de mind emellett bárki számára nyitott helyszín egy pihenőre, játszásra, találkozásra.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A Regerét egy olyan helyszínt biztosít, ahol a sepsiszentgyörgyi lakosok életkortól és etnikumtól függetlenül találkozhatnak, megcsodálhatják a különböző szélcsengők hangjátékát, és egy természetközeli közegben a szabad levegőn beszélgethetnek,játszhatnak, illetve tölthetik el a tanórát/óvodai tevékenységet.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A Regerét bárki számára nyitott, aki az Erzsébet parkban sétál, illetve szervezett gyerekcsoportok is felkereshetik a helyszínt.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
A lakosok számára egy olyan teret biztosítunk, ahol találkozások történhetnek meg természetközeli, meghitt hangulatban. A gyerekcsoportok, pedagógusok által irányított tevékenységekben is vehetnek részt a helyszínen (mesemondás, éneklés, beszélgetés,stb.) ez által kimozdulnak a megszokott intézmények falai közül és a Regerét egy mesésebb hangulatú környezetet biztosít számukra a szabad levegőn. A Regerét helyszíne közösségünk összefogásával jönne létre, illetve karbantartva, idővel bővítve. A Regerét lehetőséget nyújt bármilyen közösségnek, csoportnak, hogy saját szélcsengőjét felhelyezze a boltíves szerkezetre, ez által a kezdeményezésünk közösségi tevékenységet is gerjeszt a lakosok körében.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio