Kezdeményezések
Szavazatok száma
94
Mikes DT
Élesszük úrja a Mikes erdőt!
Kezdeményezés helyszíne
Sepsiszentgyörgy, Sugásfürdő
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A régebben hagyománnyá vált Mikeses szokást élesztenénk újra, amelynek célja az volt, hogy az iskola diákjai minden évben elmentek a Sugásfürdő fele található Mikes erdőbe és fákat ültetve tartották életben az említett helyet. Ez mára már eltűnt a köztudatból. Csapatunk visszahozná a fentebb leírt eseményt, illetve el szeretnénk érni, hogy szélesebb körökben ismertebb legyen és ne csak az iskolánk diákjai vegyenek részt rajta, hanem városunkból bárki aki közre működne ebben, mind a város, mind a diákéletet jobbá tevő rendezvényhez. Úgy gondoljuk ez egy nagyon jó alkalom lenne, mind fiatalok, mind a környezetbarátabb emberek figyelmét megragadni, hogy mennyire fontos a környezetünk védelme illetve ennek fenttartása.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A kezdeményezés keretében, fa csemetéket vásárolnánk az eseményre, felszerelést biztosítanánk a résztvevőknek. Ezek mellett kineveznénk felelősöket akik, a nagy résztvevőszám esetén, segítenének illetve felvigyáznának a részvevőkre. Továbbá az eseményünket promoválnánk különböző internetes platformokon és arculatot terveznénk hozzá.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
Sepsiszentgyörgy azon igényére válaszol, miszerint a természetvédelem és azzal való törődés, foglalkozás fontos és elengedhetetlen, ha egy szebb jövőt akarunk teremteni utódaink számára, amelyben nem csak tömbházak sokasága és autók által kibocsájtott füst veszi őket körbe, hanem megismerhetik majd a természet szépségét és megtapasztalhatják a fák által létrehozott friss levegő élményét.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A kezdeményezést elsősorban Sepsiszentgyörgyön, a város fiataljai közt szeretnénk elsősorban népszerűsíteni, de ha alkalmunk lesz rá, akkor a környező városokban, falvakban is szívesen megvalósítanánk az ötletünket.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Csapatunk azon a véleményen van, hogy ez az ötlet által képesek vagyunk elérni, hogy a városban több fiatal felfigyeljen a környezetvédelemre és ennek fontosságára, illetve, hogy milyen jó dolog is környezetbarátnak lenni, mert ezzel bebiztosíthatunk egy szebb jövőt.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Igen
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio