Kezdeményezések
Szavazatok száma
150
Sepsiszentgyörgyi Waldorf közösség
Alacsony, oldalirányú Mászófal a tanintézmények udvarán
Kezdeményezés helyszíne
Nicolae Colan Általános Iskola, 5-ös számú óvoda
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A két intézmény udvarára egy-egy alacsony, vízszintes mászófalat szerelnénk, ahol a gyerekek úgy a szabad idejükben (szünet, udvari szabad játék), mint a pedagógusok által irányított tevékenységeken használnának. Ez a kezdeményezés a tanintézményeken belüli testedzés egy új dimenzióját nyitja meg. A Mászófal alsó sora 20 cm magasan van felszerelve, biztosítva a könnyű fel- és leszállást; a felső sor pedig a gyerekek mellmagasságában. A sisak használata kötelező, és minden csoport/osztály maga biztosítja. Elképzelésünk megtekinthető az alábbi linken: https://drive.google.com/file/d/1_ngC0iHkx1mKR7RwKvTlEE6jFdrdcydp/view?fbclid=IwAR24wZfXhFZtzZGbcAw_vShppKf4fiBLJE_l7MExsDJzbMqc-OHmIzv2XO0 A Waldorf közösség 5 projektje (1. Önerősítő szavas ugróiskola, 2. Alacsony, oldalirányú Mászófal a tanintézmények udvarán, 3. Zenélő Fal, 4. Mezítlábas tanösvény, 5. Regerét) az érzelmi intelligencia fejlesztésében, feszültséglevezetésben, boldogságfokozó gyakorlatok megvalósításában segíti Sepsiszentgyörgy különböző korosztályú és etnikumú lakosát. Link: https://m.facebook.com/groups/405843406162267tsid=0.6495080530306601&source=result
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A Mászófal elsősorban a gyerekek szabadidős tevékenységét teszi színesebbé, érdekesebbé, és emellett a tanórák hasznos foglalkozása is lehet nemcsak a testnevelés órákon, hiszen segíti, koordinálja a gyerek mozgás- és egyensúly fejlődését. Egy új kommunikációs lehetőség: az önfejlesztés mellett egymás segítésére ösztönzi a gyerekeket. A koncentráció, lateralitás, testséma fejlesztésének újszerű megvalósítását biztosítja. És nem utolsó sorban a kitartás, ambíció gyakorlására ad teret.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A testedzés és szabadidős tevékenység korszerűsítésében, változatosságában vállal új szerepet a Mászófal.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Sepsiszentgyörgy azon lakosai, akik ellátogatnak a Nicolae Colan Általános Iskola és az 5-ös számú óvoda udvarára, úgy óvodások, iskolások, mint a negyed lakói, gyerekközössége.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
A gyerekek a mozgást és kommunikációt választják a szabadidő tartalmas eltöltésére. Színesebbé varázsol egy addig figyelmen kívül hagyott teret. Lehetővé teszi ezáltal a mászás, mint élmény felfedezését.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményező képgalériája
A kezdeményező eseményei
 • "Alacsony, oldalirányú mászófal" bemutatása az óvodai Waldorf nyílt napon
  Sepsiszentgyörgyi Waldorf közösség
  Alacsony, oldalirányú Mászófal a tanintézmények udvarán
  #Plusz Helyek#Plusz Témák#Plusz Tapasztalat
  2019-11-15 11:00 - 2019-11-15 12:00
  A régi 5-ös számú óvoda udvara
  Az intézmény udvarára egy-egy alacsony, vízszintes mászófalat szerelnénk, ahol a gyerekek úgy a szabad idejükben (szünet, udvari szabad játék), mint a pedagógusok által irányított tevékenységeken használnának. Ez a kezdeményezés a tanintézményeken belüli testedzés egy új ...
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • Friss FM
 • Háromszék
 • Székely Hírmondó
 • Székely Kalendárium
 • We Radio