Kezdeményezések
Szavazatok száma
45
Hold-On
Hogyan tovább?
Kezdeményezés helyszíne
Sepsiszentgyörgy
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Hogyan tovább? Amióta a diákságnak van demokratikus választási joga a továbbtanulást illetően, azóta vannak a diákok kétségek között. Arra a dologra senki sem tanítja meg az iskolásokat, hogy miben jók, milyen szellemi/fizikai képességekkel rendelkeznek, és, hogy ezeket az adottságaikat milyen munka területen tudnák megfelelően hasznosítani. Nincsenek erre ingyenes felmérések. A diákoknak csakis a lexikális tudásuk kerül felmérésre. Viszont ezzel a módszerrel amely normákra van építve a tanuló nem kap segítséget szakmai orientációs kérdéseivel kapcsolatban. A Hold-On csapata erre a problémára szeretne megoldást nyújtani. Vállaljuk, hogy körbejárjuk Sepsiszentgyörgy magyar líceumait, ahol megkeressük azon diákokat, akiknek szükségük van pálya-orientációs témában segítségre. Lehetőséget szeretnénk adni arra a diákoknak,hogy eltudjanak beszégetni egy megfelelő szakemberrel, aki felméri azt, hogy ők miben érdekeltek és tanácsot ad azzal kapcsolatban,hogy milyen munkakörben lenne érdemes a diáknak a későbbiekben elhelyezkedni. Közös megegyezés alapján keresünk egy olyan céget, amely ezzel a témában foglalkozik és elvisszük oda a diákot, hogy lássa élőben is a munka-területet és tudjon határozottan dönteni.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
Középiskolás diákokkal fogjuk felvenni a kapcsolatot, a KOVAKÖ-n ( Kovásza Megyei Középiskolások Szövetsége) keresztűl. Egy adott kérdőív kitöltésével felmérjük a diákság igényeit, hogy mely szakmák iránt van érdeklődés, és hogy ezeket az ágakat milyen módon tudnák a legjobban bemutatni a diákoknak. A felmért igényeknek megfelelően megkeresünk különböző személyeket az adott szak irányban, akik lehetnek cégtulajdonosok, egyetemi tanárok, vagy akár közalkalmazottak. Kapcsolatba hozzuk a diákokat a szakma embereivel és így segítséget nyitunk a pálya-orientációban, ha mind a két fél számára lehetséges, akkor egy adott munkanapot is együtt tölthetnek, így még jobban bevezetve a középiskolást az adott szakmába.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A sepsiszentgyörgyi közoktatásban levő diákok igényeire nyújt választ a projektünk. Azokra az igényeikre, amelyek leginkább a középiskolás diákoknál lépnek fel, szükségük van segítségre, tanácsadásra, azzal kapcsolatban, hogy ők milyen szakágban is tudnák legjobban hasznosítani tudásukat, vagy esetlegesen ha már megvan a pályakép, akkor tudjanak egy szakmabelivel is beszélgetni, tanácsokat, segítséget kérni,
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Leginkább a sepsiszentgyörgyi középiskolás diákok körében szeretnénk ezt a projektet népszerűsíteni, mindemellett persze a szakemberek,cégvezetők közt is.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Elképzelésünk szerint a kezdeményezésünk megvalósítása után több diák fogja tudni, hogy mihez kezdjen középiskolai tunalmányiai után, mit tanuljon, milyen szakmát válasszon. A partner cégek, a mellett, hogy a fiatalok kérdéseire fiatalok kérdéseire választ adnak, el tudják mondani, hogy mire van igény, és ,hogy így ők is találhatnak olyan fiatalokat, akikre késöbb tudnak számítani, mint munkaerő. A célunk az, hogy bemutassuk egymásnak a jövőbeli szakembereket a lehetséges helyi munkaadókkal.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Igen
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio