Kezdeményezések
Szavazatok száma
74
hopplesz
MAPsiSzentgyörgy
Kezdeményezés helyszíne
Magma
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Az a tervünk, hogy létrehozunk egy olyan applikációt, amely turisztikailag fellendíti a várost és a fiataloknak új tudást ad Sepsiszentgyörgy történelmi központjáról, amit majd később ki tudunk bővíteni a teljes városra, vagy akár az egész megyére/egész Erdélyre. Az applikációba belépve elénk tárul a város virtuális térképe, amin a főbb látványosságokkal kapcsolatban tudhatunk meg információkat (rövid leírás a történetéről és egy animáció, az adott helyszín korábbi kinézetéről évekre visszabontva, akár a jövőre fókuszálva is).
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
Történelmi séta. Projekciós bemutató, ahol egy jelenlegi épületre a korábbi formáját vetítjük rá.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A múlt megismerésére és bizonyos helyek szerepkörének újrafelfedezésére szolgálna az applikáció, de turisztikai szempontból is fellendítené a várost, mivel több nyelven írnánk az applikációt és több platformon is elérhető lenne.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Eddigi terveink szerint a Magmában és egy kiválasztott városnegyedben mutatnánk be az applikációt a város lakóinak és az éppen arra járó turistáknak. A városnegyedi bemutatót úgy képzeltük el, hogy virtuálisan felépítenénk az egyik épületet és a bemutatón a régebbi fotók és egy projektor segítségével rávetítenénk a kiválasztott épületre, hogy hogy nézett ki az adott évben(mint a tavalyi Pulzart keretében szervezett videomapping workshop).
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Mivel egy applikációt akarunk kibocsájtani a közösség felé, ezt mindenki letöltheti a saját eszközére és a mostani generáció számára is érdekessé tudnánk tenni a város történetét és fel tudnánk keltetni az érdeklődést különböző kultúrális programok iránt is, mivel nem kéne külön weboldalakon utánanézni, hogy mi és hol lesz, hanem elég lenne fellépni az applikációra és megnézni a különböző helyeken, hogy mi az adott hónapban program.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio